Seniorensocieteit Drunen viert Nationale Ouderendag

 

Vooruitlopend op de Nationale Ouderendag op vrijdag 6 oktober ontving Seniorensociëteit Drunen vrijdagmiddag 29 september al ruim 200 ouderen in De Voorste Venne voor de viering van deze dag. Voor deze middag waren alle ouderen uit de hele gemeente welkom, het grootste deel van de bezoekers kwam uit Drunen. Deze middag was geheel gratis, men werd ontvangen met een kopje koffie / thee en cake en uiteraard ontbrak ook het drankje niet.  

Als spreker was de heer Martin van Rooyen, oud-Drunenaar en lid van de Eerste Kamer namens de 50+ Partij aanwezig. De Heer van Rooyen begon zijn lezing met het ophalen van herinneringen aan de tijd dat hij in Drunen woonde vanaf zijn geboorte tot zijn tienerjaren. Daarna vertelde hij over de AOW en natuurlijk over de Nieuwe Pensioenwet en waarom hij en zijn partij daar niet zo enthousiast over zijn. Hij ging diep in op deze materie en de aanwezigen waren vol aandacht aangezien dit natuurlijk een onderwerp was waar iedereen mee te maken heeft. Er konden ook vragen worden gesteld  waar uitgebreid antwoord op werd gegeven. 

Hierna was het tijd voor ontspanning en werd het eerste deel van de loterij (waarvoor men bij binnenkomst lootjes had kunnen kopen) gehouden. Er waren vele leuke prijzen beschikbaar die belangeloos ter beschikking waren gesteld door vele Drunense Winkeliers en Supermarkten. Daarna was zanger Daniel Kuis aan de beurt die met zijn gezellige meezingliedjes sfeer in de zaal bracht. Tot slot was er het tweede deel van de loterij en keerde iedereen met een hopelijk tevreden gevoel huiswaarts.