Chcolate Nation, het grootste Belgische Chocolade Museum ter wereld. 

Op donderdag 25 mei vertrokken we met een bus vol (80 mensen waaronder 17 leden van onze zustervereniging KBO-Elshout) naar Antwerpen voor een bezoek aan dit museum. 

Na een ontspannen busrit met een stop voor koffie met heerlijk warm appelgebak in Hoge Mierde arriveerden we tegen 12 uur op het Stationsplein in Antwerpen. Van hier uit was het een klein stukje lopen naar het museum. Na te zijn ingedeeld in groepen van 20 personen konden we voorzien van een audioapparaatje de verschillende kamers van het museum in. We begonnen in een donkere kamer waarin in een glazen box een reuze doos bonbons stond. Vandaar uit kwamen we in een ruimte waarin op sprookjesachtige manier een cacaoplantage werd uitgebeeld met een grote cacaobonen boom in het midden. Natuurlijk luisterde iedereen vol belangstelling naar het verhaal wat er bij hoorde. Via een kamer waarin middels een hele grote machine de verwerking van boon tot chocola werd vertoond kwamen we in een winkel met alle soorten verpakkingen en chocoladeproducten uit het verleden bij gezellig gedekte tafels waarop heerlijke bonbons digitaal werden gepresenteerd. Die kon je niet proeven !! Via een galerij met foto’s van chocola snoepende mensen kwamen we uiteindelijk in de ruimte waar dan echt geproefd kon worden. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Heerlijk het lepeltje aflikken!! Keurig op tijd stonden we weer buiten waarna op een terras een drankje werd genuttigd. Daarna wandelen naar de opstapplaats en wachten op de bus die wat later was door het drukke verkeer in Antwerpen. Ook daardoor was de rit door de Antwerpse Haven wat korter dan de bedoeling was maar ondanks dat stapte iedereen met een tevreden gevoel uit Drunen uit de bus. 

Tijdens de busrit kreeg iedereen een lunchpakket uitgereikt zodat ook de inwendige mens versterkt kon worden. Wij bedanken Supermarkt Jan Linders voor de gulle bijdrage aan de lunchpakketten. 

Geniet hieronder nog een keer door eens rustig door de foto’s te bladeren.